Middag
Igår hade vi middag med två av våra vänner hos oss.
Jag och hjärt hade precis påbörjat en grym efterrätt när dom kom. En sån där efterrätt som ska stå i kylen i år och dar som man därav alltid glömmer att göra i tid, men nu lyckades vi. Vännerna kom med ingredienser till en kantarellsoppa som boysen koka ihop, mums!
Kantarellsoppa
(ursäkta kvallen)
Efterrätten som fick MVG.
Har fått lite förfrågningar om recept, ett ganska lättlagat sådant.
Wooop, här kommer det!
Vit och mörk choklasmousse
Färdig på 3 timmar.
4 port.
Mörk chokladmousse
200 g mörkchoklad, 70%
4 st ägg
2 msk honung
Vit chokladmousse
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
2 dl turkisk yoghurt
Hallon, till garnering
Gör såhär
1. Smält chokladen i vattenbad, separera gulorna och rör ner gulorna och honungen i den smälta chokladen.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i chokladsmeten.
3. Smält vit choklad i vattenbad, låt svalna lite, rör ner yoghurten och den vispade grädden.
4. Tag fram cocktailglas och fyll först med mörk chokladmoussen, sen vit chokladmousse, varva och avsluta med den vita moussen.
5. Ställ i kylen minst 2 timmar. Servera med färska hallon.
6. Garnera med hallonbuskblad från trädgården eller citronmeliss.
Kommentarer
Postat av: Sara
Ser som sagt tokgott ut! Ska prova det nästa helg, då vi ska på middag hos Minna och Niklas. Vi står för varmrätt och efterrätt =)
Trackback